Черемша багата на вітамін С. Вона підвищує апетит, збільшує секрецію травних залоз, посилює моторну функцію кишечника. Крім того, рослина має бактерицидну, протиглистову, фунгіцидну та протицинготну дію.
Рослину можна заварити і пити настій для зміцнення імунітету. А щоб прочистити дихальні шляхи, фахівці радять вдихати ефірні олії дикої цибулі. Також листя черемші можна додати до салату замість звичайної цибулі. Але не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші.
Вживати черемшу не можна людям, які страждають від виразки, гострих запальних процесів шлунково-кишкового тракту та захворювань нирок. Крім того, не рекомендується її вживати вагітним та хворим на епілепсію.
Наприкінці квітня Верховна Рада ухвалила Закон*, який має розв’язати одразу декілька проблемних пенсійних питань, пов’язаних…
Сьогодні неділя, 5 травня 2024 року. 126-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…
Сьогодні, 5 травня, православні відзначають Світле Христове Воскресіння.
Кожна господиня має свій рецепт приготування біляшів. Але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні,…
Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це…
Погода в неділю, 5 травня, у деяких регіонах уже не буде такою безхмарною. Синоптики очікують…