Черемша багата на вітамін С. Вона підвищує апетит, збільшує секрецію травних залоз, посилює моторну функцію кишечника. Крім того, рослина має бактерицидну, протиглистову, фунгіцидну та протицинготну дію.
Рослину можна заварити і пити настій для зміцнення імунітету. А щоб прочистити дихальні шляхи, фахівці радять вдихати ефірні олії дикої цибулі. Також листя черемші можна додати до салату замість звичайної цибулі. Але не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші.
Вживати черемшу не можна людям, які страждають від виразки, гострих запальних процесів шлунково-кишкового тракту та захворювань нирок. Крім того, не рекомендується її вживати вагітним та хворим на епілепсію.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…