Новини

Чому важливо включати кефір у свій раціон

Це простий та доступний у більшості регіонів продукт. Чому його варто додати до свого раціону, розповів дієтолог Світлана Фус.

Кефір – унікальний ферментований напій, виготовлений із коров’ячого, козячого чи овечого молока. Ще 1908 року імунолог Ілля Мечников зазначив, що ферментовані продукти — сквашене молоко, кефір та квашені овочі впливають на здоров’я та довголіття, і припускав, що молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.

Одні бактерії утворюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерного “освіжаючого” фірмового смаку.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту. Також кефір містить кефіран, полісахарид дріжджів кефіру, якому притаманні протимікробні властивості.

Чому слід включати кефір у свій раціон у період воєнного стану та у звичайному ритмі життя?

  • сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після лікування антибіотиками;
  • містить пробіотики, що пригнічують ріст шкідливих бактерій у кишечнику;
    містить вітаміни А, В2, В12, С, РР;
  • за рахунок позитивного впливу на кишкову мікрофлору впливає на імунні функції організму;
  • багатий на легкозасвоюваний кальцій і білок;
  • підходить для людей із відносною непереносимістю лактози. У тяжких випадках рекомендується вживати молочні продукти без лактози.

Важливо!
Свіжий кефір має легку проносну дію, триденний – зміцнює.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.

Метки: дієта

Новое на сайте

  • Новини

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…

02/05/2024 22:57
  • Статті

Гусеничні трактори: особливості конструкції, переваги використання

Гусеничні трактори є поширеною спецтехнікою, яка характеризується високою потужністю, маневреністю, широким спектром застосування. Вони застосовуються…

02/05/2024 22:42
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 3 травня

Синоптики зробили прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 3 травня. В Україні 3-го травня прийде…

02/05/2024 22:11
  • Новини
  • Різне

Магнітні бурі на п’ятницю, 3 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

02/05/2024 21:32
  • Статті

Якою була Ольга Кобилянська – цікаві пригоди і бувальщини

В житті видатних людей було багато повчальних пригод. Сьогодні ми розповімо про цікаві епізоди з…

02/05/2024 20:37
  • Статті

Записатися до лікаря можна онлайн: що для цього потрібно зробити

Сьогодні цифрові сервіси полегшують процеси отримання будь-яких послуг. Медичні сервіси не є винятком. Вони містять…

02/05/2024 19:37