Це простий та доступний у більшості регіонів продукт. Чому його варто додати до свого раціону, розповів дієтолог Світлана Фус.
Кефір – унікальний ферментований напій, виготовлений із коров’ячого, козячого чи овечого молока. Ще 1908 року імунолог Ілля Мечников зазначив, що ферментовані продукти — сквашене молоко, кефір та квашені овочі впливають на здоров’я та довголіття, і припускав, що молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.
Одні бактерії утворюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерного “освіжаючого” фірмового смаку.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту. Також кефір містить кефіран, полісахарид дріжджів кефіру, якому притаманні протимікробні властивості.
Чому слід включати кефір у свій раціон у період воєнного стану та у звичайному ритмі життя?
Важливо!
Свіжий кефір має легку проносну дію, триденний – зміцнює.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…