П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНайбільш постраждала від війни галузь економіки оцінює втрати на $119 мільярдів

Найбільш постраждала від війни галузь економіки оцінює втрати на $119 мільярдів

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільш постраждалою від нападу російських окупантів галуззю економіки є інфраструктура.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила перший віце-прем’єр-міністр-міністр економіки Юлія Свириденко.

“Інфраструктурні втрати є одними з найбільших, вони обчислюються нами у суму 119 млрд доларів. Це – зруйновані дороги, пошкоджені залізничні вокзали, аеропорти та інші об’єкти. Звичайно, об’єкти критичної інфраструктури теж будуть доповнені до цього списку, там, на жаль, втрати будуть значні”, – сказала вона.

Також вона додала, що на сьогодні втрати економіки від війни вже перевищили 500 млрд доларів.

“Ми зазнаємо цих втрат кожен день. По суті, 564,9 млрд доларів – це сума одноразових втрат, яку Міністерство економіки разом з Офісом президента, економічними та аналітичними центрами збирає, аналізуючи по сферах – де у нас втрачені інфраструктура, цивільні об’єкти, дороги, мости. Зрозуміло, що ця цифра буде змінюватися”, – сказала вона.

Також вона додала, що Україна втратить значну долю валового внутрішнього продукту, який планувалося виробити до 2030 року.

“Маємо проаналізувати, скільки втратила українська економіка або недоотримала, виходячи з тих планів, з тієї лінії росту, яка була запланована до 2030 року, коли ми очікували певний рівень ВВП, а зараз розуміємо, що зараз падіння складе 1,2 трлн доларів”, – сказала вона.

Джерело: unian

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні