Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПільги та субсидії: про що треба знати?

Пільги та субсидії: про що треба знати?

Этот материал также доступен на русском языке
Враховуючи ситуацію, що склалася в країні, уряд прагне спростити нам життя. Але є моменти, про які варто знати.

1. Як зазначають чиновники, надлишки державної соціальної допомоги та пільг, які виплачуються під час воєнного стану, не потрібно буде повертати. Йдеться про випадки, коли змінюються розмір доходу або інші обставини (наприклад, від’їзд членів сім’ї), що могло б призвести до зменшення раніше призначених розмірів соціальної допомоги, пільг та субсидій.

Після закінчення військового стану одержувачі державної допомоги та пільг мають протягом одного місяця оновити документи. Це необхідно для того, щоб надалі отримувати допомогу та пільги.

2. Виплати, які будуть переведені до Ощадбанку, треба отримати протягом 60 днів з дати зарахування коштів, інакше вони повернуться на рахунки Мінсоцполітики.

3. Зарахування грошової допомоги, пільг та житлових субсидій на банківські рахунки здійснюється за умови збігу інформації про власника банківського рахунку (прізвище, ім’я, по батькові, номер облікової картки платника податків) та відсутності в банку даних про смерть особи, набрання законної сили рішенням суду визнання його безвісти зниклим або оголошення померлим.

Як отримати допомогу на поховання?

Для отримання допомоги необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру обслуговування громадян Пенсійного фонду на території України. Там необхідно написати заяву та надати:

  • документ, що засвідчує особу заявника;
  • витяг з Державного реєстру актів цивільного стану про смерть або довідку про смерть пенсіонера.

Допомога на поховання надходить на поточний рахунок одержувача (особи, що має право на отримання виплат у зв’язку із смертю пенсіонера ) в уповноваженому банку. За відсутності поточного рахунку такі виплати можуть переказати одержувачу без відкриття рахунку через уповноважений банк.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні