Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі професії в Україні будуть потрібні після війни?

Які професії в Україні будуть потрібні після війни?

Этот материал также доступен на русском языке
Після війни в Україні окрім будівельників, інженерів та різноробочих на ринку праці спостерігатиметься підвищений попит на фахівців у цифрових продуктах, логістики та енергетики.

Про це із посиланням на експертів ринку повідомляє видання “Сегодня”.

Ситуація в економіці після війни може кардинально зміниться, водночас зміниться ситуація на ринку праці.

Буде потреба в енергетиках.

“Санкції проти РФ, особливо в енергетичній сфері, можуть істотно змінити розстановку сил на українському ринку. Адже, якщо Європа та Україна відмовляться від російських нафти і газу, то потрібно буде розвивати власні енергетичні проекти”, – йдеться у публікації.

Будуть важливими фахівці у сферах цифрових продуктів.

“Також українські бізнеси масово переходитимуть на цифрові продукти з метою мінімізації втрат у разі нової війни. Адже знищити інформацію у хмарному сервісі, що знаходиться за межами України, ворогові набагато складніше, ніж потрапити ракетою до нашого дата-центру чи офісу якоїсь компанії”, – пишуть журналісти.

Популярними будуть логісти.

Також експерти кажуть, що після війни Україна може пережити логістичний бум – адже транспортні коридори з Китаю через Росію і Білорусь залишатимуться закритими ще довгі роки від водіїв до працівників портів та транспортних терміналів», – зазначають фахівці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні