Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовини26-а доба війни в Україні: оперативне зведення Генштабу ЗСУ

26-а доба війни в Україні: оперативне зведення Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двадцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Становище та характер дій сил оборони істотних змін в останню добу не зазнали.

Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованням військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі. У той самий час фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації.

Для оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів супротивник використав оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати. Підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було вражено 7 повітряних цілей ворога (1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети). Крім того, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченням техніки та живій силі супротивника.

Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. У РФ ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші кошти.

Зазначаються рідкісні випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади повідомлені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років до місцевого відділу поліції для реєстрації. Причин такої реєстрації не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправлення в райони ведення бойових дій. Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбникові з усіх напрямків. Також продовжується знищення колон забезпечення противника.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Генштабі ЗСУ опублікували втрати окупанта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні