Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАрестович розповів, скільки ще триватиме війна в Україні

Арестович розповів, скільки ще триватиме війна в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Російська армія втрачає наступальний потенціал і її ресурсів вистачить ще на 2-3 тижні активних бойових дій в Україні.

Такі прогнози щодо широкомасштабної війни Росії проти України зробив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Про це пише Радіо Свобода.

Коли українці зможуть повернутись у свої будинки?

За словами Олексія Арестовича, активна фаза війни має закінчитися за 2-3 тижні. Хороші результати спостерігаються під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом – там уже активну фазу майже завершено.

Згодом повернутись додому зможуть і кияни. Навіть якщо ворог сконцентрує сили на повторному наступі на Київ, їх поразка неминуче, як вважає Олексій Арестович: “Ну просто на тиждень це чи на 10 днів ще віддалиться. Кінець тут один, вони стратегічно програли, програють та оперативно. Тому я думаю, що середина квітня, кінець квітня кияни, які поїхали, зможуть повертатися додому.”

Як завершиться війна?

На думку радника, існує два варіанти закінчення війни: мирна угода та відведення військ Росії, або позиційна війна, в якій вони будуть точково утримувати певні райони.

Проте, у разі другого варіанта, на ворогів чекає катастрофа. “Вони стоятимуть на місці, тобто ми точно знатимемо координати. Це ж не ловитиме війська, що пересуваються в поле. Ми битимемо за стаціонарними цілями, груповими, це дуже вигідно. А по-третє піде “зеленка” так звана, тобто розквітне природа, і для партизанів, сил спеціальних операцій, місцевих – це “ласий шматочок”, – каже Арестович.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що сьогодні вранці окупанти завдали авіаударів у Львові, Дніпрі, Харкові та Вознесенську.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні