Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВідновлюється видача закордонних паспортів та заміна посвідчень водіїв у сервісах відомств

Відновлюється видача закордонних паспортів та заміна посвідчень водіїв у сервісах відомств

Этот материал также доступен на русском языке
З 15 березня в більшості регіонів країни Міграційна служба відновить видачу закордонних паспортів, а сервісні центри МВС вже розпочали заміну посвідчень водіїв.

Закордонні паспорти

Міграційна служба з 15 березня відновить видачу закордонних паспортів у більшості регіонів, де не ведуться активні бойові дії. Про це сказав Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

“Із завтрашнього дня у більшості регіонів України запрацює Міграційна служба, яка прийматиме документи на оформлення закордонних паспортів, продовження дії закордонних паспортів”, – сказав Монастирський.

Також, за словами міністра, було ухвалено спеціальне рішення уряду щодо вклеювання фотографій дітей у закордонні паспорти батьків для виїзду за кордон.

Монастирський зазначив, що міністерство останніми тижнями працювало над тим, щоб можна було коректно відновити надання цих послуг.

Адреси працюючих сервісних центрів громадяни зможуть знайти на їхніх сторінках у Facebook та офіційній сторінці Міграційної служби, вони працюватимуть у всіх неокупованих регіонах, а також у частково окупованих, наприклад у Харкові та Харківській області.

Посвідчення водія

Заміну посвідчень водіїв вже відновили: з 14 березня запрацювали сервісні центри Міністерства внутрішніх справ у більшості регіонів України, де не ведуться активні бойові дії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 14 березня.

«З сьогоднішнього дня починає відновлюватись робота сервісних центрів, де можна замінити посвідчення водія. Також прийматимуться іспити на керування категорією С (на право керувати вантажним транспортом) для того, щоб допомогти фронту водіями», – сказав Монастирський.

Адреси сервісних центрів, що працюють, громадяни зможуть знайти на їхніх сторінках у Facebook, вони працюватиму у всіх не окупованих регіонах, а також у частково окупованих, наприклад у Харкові та Харківській області.

Згідно з повідомленням головного сервісного центру МВС на сторінці Facebook, графік роботи буде приблизно з 09:00 до 18:00, він може бути продовжений залежно від комендантської години.

Насамперед надаватиметься послуга із заміни прав водія громадянам, які за законом мають право виїзду за межі України та тим, хто залучається до оборони.

Іспити прийматимуться лише на категорії С та РЄ (дозволяє керувати складами транспортних засобів із тягачем) насамперед для громадян, які мобілізуються до Збройних Сил України, залучаються до служби у Територіальній обороні та правоохоронних органах.

Згодом планується відновити послуги з реєстрації/перереєстрації авто.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні