Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУ Росію не постачатимуть долари США

У Росію не постачатимуть долари США

Этот материал также доступен на русском языке
За новим указом президента США Джо Байдена забороняються постачання до Росії доларових банкнот.

Таких заходів було вжито у відповідь на російську агресію проти України, пише УНН з посиланням на сайт білого будинку.

“Забороняється наступне:

– експорт, реекспорт, продаж або постачання, прямо чи опосередковано, зі Сполучених Штатів або особою Сполучених Штатів, де б вони не знаходилися, банкнот, номінованих у доларах США, уряду Російської Федерації або будь-якій особі, яка перебуває в Російській Федерації”, – сказано в текст указу.

Указом забороняється також ввезення США наступних товарів російського походження: риби, морепродуктів та його похідних; алкогольних напоїв; непромислових алмазів; будь-яких інших продуктів російського походження, які можуть бути визначені міністром фінансів у консультації з державним секретарем та міністром торгівлі.

Забороняється експорт, реекспорт, продаж чи постачання, прямо чи опосередковано, із США предметів розкоші та будь-яких інших предметів будь-якій особі, що у Російській Федерації.

Згідно з указом заборонені також нові інвестиції в будь-який сектор економіки Російської Федерації, які можуть бути визначені міністром фінансів у консультації з державним секретарем, особою Сполучених Штатів, де б вони не були.

Раніше сьогодні президент США Джо Байден заявив про нові заходи, які Сполучені Штати вживають спільно з партнерами у відповідь на агресію Росії проти України.

Нагадаємо, ми писали, що 120 млн. грн. для української армії зібрали через «Дію».

Нове на сайті