Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗНО у школах скасують, але у понеділок усі сідають за віртуальні парти

ЗНО у школах скасують, але у понеділок усі сідають за віртуальні парти

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство освіти і науки України спільно з профільним комітетом Верховної Ради пропонує скасувати зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) та інші іспити цього року та відновити навчальний процес.

Про це повідомив голова міністерства Сергій Шкарлет.

«З огляду на правовий режим воєнного стану, викликаний військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових та терористичних угруповань стосовно національної системи освіти та науки, пропонуємо скасувати здачі державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного професійного вступного випробування», заявив держчиновник.

Як зазначив міністр, скасування ЗНО зараз необхідне для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу та стимулювання до навчання.

Крім того, в Україні скасовується заплановане на 19 та 26 березня пробне ЗНО.

У школах відновлюється навчальний процес

В Україні у низці областей, де немає активних бойових дій, з наступного тижня відновлять навчання.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет у ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє ТСН.

“З понеділка у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях відновлюється навчання. Формат обиратиме кожен навчальний заклад самостійно”, – сказав він.

Як і рекомендували в міністерстві освіти, з 14 березня 2022 року у школах, вузах, коледжах та училищах відновлюється навчальний процес. Він проходитиме віддалено, з використанням дистанційних технологій.

Рекомендуються використовувати можливості освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн», регіональних платформ, ресурсів навчальних закладів областей.

Докладніше про те, як здійснюватиметься навчання На Одещині в умовах воєнного часу, розповіла голова департаменту освіти Одеської міської ради Олена Буйневич.

За словами чиновниці, минулого тижня було налагоджено навчання практичних психологів із дітьми, щоб максимально стабілізувати їхній психологічний стан.

Вона також повідомила, що:

  • онлайн-заняття починаються не раніше 9:00 години;
  • всього передбачено 2-3 уроки щодня, ніж перевантажувати дітей;
  • перевага віддаватиметься повторенню пройденого матеріалу;
  • присутніх та відсутніх на заняттях не відзначатимуть;
  • уроки будуть проводити вчителі, які мають доступ до інтернету.

Раніше ми писали, що школярів було відправлено на 2 тижні на канікули.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні