Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМОН України планує скасувати ЗНО та інші іспити цього року

МОН України планує скасувати ЗНО та інші іспити цього року

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради, освітньою та батьківською спільнотами виносить пропозицію про скасування у 2022 році зовнішнього незалежного оцінювання та інших іспитів.

Про це у Telegram повідомив голова МОН Сергій Шкарлет.

“З огляду на правовий режим військового стану, викликаний військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових та терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонуємо скасувати здачі державної підсумкової атестації (ДІА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного професійного вступного випробування (ЄФВВ) як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг у 2022 році”, – написав Шкарлет.

Як зазначив міністр, скасування ЗНО зараз необхідне для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу та стимулювання до навчання.

Нагадаємо, що цього року через військові дії скасували проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів для українських школярів, яке мало відбутися 19 та 26 березня.

Ми повідомляли, що МОН рекомендує навчання у вузах та школах продовжити у дистанційному режимі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні