П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМОЗ дозволило відпустку більшості ліків без рецепта лікаря на час воєнного стану

МОЗ дозволило відпустку більшості ліків без рецепта лікаря на час воєнного стану

Этот материал также доступен на русском языке
МОЗ дозволило відпускати більшу частину ліків, за винятком нарковмісних, без рецептів. Також ліцензовані аптеки можуть виготовляти лікарські препарати. Дозвіл діє період військового становища.

Міністерство охорони здоров’я дозволило відпустку більшості рецептурних препаратів без рецепта лікаря на час воєнного стану. Про це йдеться у наказі МОЗ №413 від 4 березня.

Згідно з наказом, на період військового стану МОЗ дозволило аптекам та їх структурним підрозділам здійснювати без рецепта лікаря відпустку та реалізацію ліків, які згідно з інструкцією про медичне застосування підлягають відпустці за рецептом.

Виняток становлять препарати, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини та виписуються на рецептурних бланках форми № 3, а також комбіновані лікарські засоби, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини або прекурсори у кількості, що не перевищує їх гранично допустиму норму.

Також МОЗ дозволило ліцензіатам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) ліків в умовах аптеки, роздрібну торгівлю ліками, виготовленими в умовах аптек, через аптеки та їх структурні підрозділи, що належать іншим ліцензіатам із роздрібної торгівлі лікарськими засобами, за наявності контракту.

Крім того, МОЗ дозволило ліцензіатам, які мають ліцензію на здійснення госпдіяльності з виробництва (виготовлення) ліків в умовах аптеки, здійснювати контроль якості ліків, виготовлених в умовах аптек у лабораторіях, атестованих в установленому порядку, за контрактом, за недостатності таких ліцензіатів матеріально-технічної. бази та технічні засоби, необхідні для контролю якості ліків та дозволив транспортування ліків, виготовлених в умовах аптек, транспортом загального користування (у тому числі тим, яким здійснюється перевезення пасажирів) та у поштових чи багажних відправленнях, за умови дотримання їх умов зберігання, визначених виробником.

Раніше Міністерство охорони здоров’я опублікувало перелік лікарів, які проводять консультування пацієнтів телефоном або в режимі онлайн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні