Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСША запропонували евакуювати Зеленського до Польщі. Президент відмовився.

США запропонували евакуювати Зеленського до Польщі. Президент відмовився.

Этот материал также доступен на русском языке
Державний департамент та Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки готуються до евакуації Президента України Володимира Зеленського на територію Польщі, де він та його уряд у вигнанні керуватиме партизанською війною проти військ Російської Федерації.

Про це повідомило видання The Washington Post.

“Можливе захоплення Києва Росією викликало шквал планування в Держдепартаменті, Пентагоні та інших агентствах США на випадок, якщо уряду Зеленського доведеться тікати зі столиці або із самої країни.

“Зараз ми готуємо плани на випадок непередбачених обставин для кожної можливості, включаючи сценарій, у якому Зеленський створить уряд у вигнанні у Польщі, – сказав представник адміністрації США, який, як і інші, говорив на умовах анонімності, щоб обговорити делікатне безпекове питання”, – йдеться у статті.

“За словами високопоставленого українського чиновника, служба безпеки Зеленського готова швидко евакуювати його та членів його кабінету, але поки що він відмовляється (покинути столицю). Європейські країни готують ґрунт для того, щоб визнати уряд Зеленського єдиним законним, навіть якщо він перестане контролювати територію країни” , – уточнюється у матеріалі.

“Уряд США готовий допомогти президентові України Володимиру Зеленському покинути Київ” у разі потреби, проте він “досі відмовлявся їхати”, пише видання.

Джерела The Washington Post вважають, що партизанська війна в Україні може тривати довго, можливо не один рік.

Як повідомляли українські ЗМІ, раніше Зеленський спростував чутки про свою втечу з України, записавши відеозвернення у своєму робочому кабінеті як доказ, що він знаходиться в Києві.

Також Верховна Рада заявила, що Зеленський перебуває в Україні, а повідомлення про його втечу є фейком.

Джерело: ukranews.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні