Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо зараз відбувається на Запорізькій АЕС?

Що зараз відбувається на Запорізькій АЕС?

Этот материал также доступен на русском языке
Запорізька АЕС перебуває під контролем України, але війська Росії досі контролюють периметр станції та перебувають в Енергодарі.

Про це повідомив радник голови МВС Вадим Денисенко в ефірі телемарафону, повідомляє Громадське.

Нагадаємо, російські війська обстрілювали Енергодар і розташовану в місті ЗАЕС, внаслідок чого на території атомної станції почалася пожежа. Персонал станції не постраждав. Загинули троє українських військових-захисників, ще двоє поранено.

Внаслідок обстрілів з артилерійської зброї промислового майданчика ЗАЕС пошкодження отримали будівлю реакторного відділення енергоблоку №1 ЗАЕС.

У район розміщення майданчика сухого сховища відпрацьованого ядерного палива потрапили два артилерійські снаряди.

У Держатомрегулюванні заявили, що ступінь пошкоджень конструкцій та систем цих ядерних установок та їх вплив на безпеку потребують додаткових оцінок за результатами ретельних обстежень спеціальними службами.

Значних пошкоджень зазнав будинок навчально-тренувального центру, розташований безпосередньо біля промислового майданчика ЗАЕС. В даний час оперативний персонал контролює стан енергоблоків, працюючи під тиском озброєних військових РФ, які захопили ЗАЕС.

Зміна радіаційного стану у Запорізькій області не зафіксована, радіаційний гамма-фон знаходиться в межах нормальних показників.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Євген Комаровський назвав препарати, які слід приймати при викиді радіації.

Нове на сайті