Взяти по чайній ложці дрібно нарізаного листя і коріння свіжої петрушки, залити склянкою окропу і парити 1,5 години (або, укутавши, настояти 2-3 години). Випити склянку в три прийоми невеликими ковтками за годину до їди.
Можна також робити настій з одного коріння петрушки. Взимку можна заварювати суху петрушку.
Змішати сік у рівних частинах із медом. Приймати по чайній ложці тричі на день за 20-40 хвилин до їди (застосовується при сечокам’яній та жовчнокам’яній хворобах).
Столову ложку насіння моркви залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 12 годин, процідити. Пити по 1/2 склянки 5-6 разів на день до їди. Можна також розмолоти насіння моркви на порошок і приймати його по одному граму тричі на день за 30 хвилин до їди.
Чайну ложку приймок залити склянкою окропу, парити 2 години. Приймати по 1/2 склянки тричі на день протягом години до їжі протягом 6 місяців.
З книги «Домашний лечебник»
Читайте також:
Гуманітарна організація спільно з World Vision підтримує українців у важкий воєнний час і надає їм…
Росія вночі запустила по Україні ракети і безпілотники. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам…
Місцева адміністрація допомагає українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у вигляді…
10 травня в Україні відзначають Всесвітній день руху для здоров'я. Православні вшановують пам'ять апостола Симона…
Цю страву можна охарактеризувати двома словами – смачно та просто. Готується воно легко, без замішування…
Варення можна приготувати не лише з ягід чи фруктів, але й із соснових шишок. Але…