Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДачаСелекціонерам вдалося вивести морозостійкий сорт кабачків

Селекціонерам вдалося вивести морозостійкий сорт кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні змінюється клімат. І незважаючи на потепління, навесні можуть спостерігатися заморозки, які завдають шкоди рослинам.

Як відомо, холодна погода уповільнює розвиток плодів, а в деяких випадках призводить до їхньої загибелі. Про це пише agronews.ua.

Саме з урахуванням низьких температур італійські генетики Gautier Semences розробили новий сорт кабачка Centauro F1. Він також має стійкість до основних хвороб, що заважали вирощуванню протягом останніх кількох років, зокрема, і до борошнистої роси.

Менеджер з продажу Gautier, Бруно Вакірка, виділив деякі характеристики цього сорту: «Рослини даного сорту мають гарну схожість, з короткими міжвузлями. Сорт показує високу продуктивність навіть за низьких температур. Крім того, стійкість до борошнистої роси є ще одним позитивним фактором для зимового виробництва, оскільки рослини залишаються здоровими та можуть продовжити свій вегетаційний цикл, зберігаючи високу врожайність. Слід відзначити співвідношення між довжиною та діаметром плодів. Воно дозволяє легко розміщувати овочі в ящиках і лотках, що важливо для швидкопсувного продукту при транспортуванні».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні