Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНімецькі вчені представили українським садівникам новий сорт груші з незвичайним забарвленням

Німецькі вчені представили українським садівникам новий сорт груші з незвичайним забарвленням

Этот материал также доступен на русском языке
Фахівці із Німеччини презентували новий сорт груші – Alessia. Вивели новий тип фруктів у Баварському центрі помології та плодової селекції.

Груші цього сорту мають червоне забарвлення. Втім, коли Alessia червона, значить “зелена”. Справді стиглі плоди мають коричневе забарвлення. Про це повідомляє SEEDS.

Груші нового сорту досить морозостійкі. Їхній цвіт не страждає від весняних заморозків. Навіть молоді дерева Alessia дають непоганий урожай.

Плоди досить великі та мають привабливий товарний вигляд. А саме незвичайне забарвлення груші є її родзинкою.

Українським садівникам новий сорт презентували під час Всеукраїнського практичного форуму «Інтенсивний сад».

Розповів про особливості Alessia Міхаель Ноймюллер, директор Баварського центру помології та плодової селекції.

“Особливість груш сорту Alessia – червоний відтінок. Урожайність плодів складає 90%, що відповідає європейським стандартам. Вони дозрівають пізно або дуже пізно, зокрема, через три тижні після сорту «Conference». Також плоди добре зберігаються: у продаж надходять, як правило, із середини листопада. Важливо, що грушу не можна їсти відразу після того, як зірвали з дерева, і червоний колір ще не є ознакою дозрівання. Її потрібно зберігати 4 тижні у холодному сховищі і тоді вона набуває коричневого відтінку, повністю дозріває та розкриває свій смак”, – зазначив директор німецького селекційного центру.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні