Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді розповіли про компенсаційні доплати окремим категоріям пенсіонерів

У Пенсійному фонді розповіли про компенсаційні доплати окремим категоріям пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
До Пенсійного фонду із запитанням звернулася жінка, якій 17 липня виповнилося 80 років, та яка має стаж 28 років. Пенсіонерка цікавиться, яку пенсію вона має отримувати.

У Пенсійному фонді відповіли, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та надалі» з 1 березня 2021 р. громадянам, яким виповнилося 80 років та старші, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески та враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 грн), надана щомісячна компенсаційна виплата у розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру.

Щомісячна компенсаційна виплата пенсіонерам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 березня 2021 р., встановлюється та виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку.

«У разі, коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням підвищення (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), у пенсіонерів, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, з урахуванням страхового стажу (20 років жінки та 25 років чоловіка) не досягає 2 600 гривень, таким людям надається доплата до пенсії у сумі, яка не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується за наступних перерахунків пенсії», – заявили представники ПФУ.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні