Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДруковані ЗМІ: з 16 січня перехід на державну мову

Друковані ЗМІ: з 16 січня перехід на державну мову

Этот материал также доступен на русском языке
З 16 січня набуває чинності норма закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" про видавництво державною мовою друкованих засобів масової інформації.

Про це йдеться у тексті закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Відповідно до закону, з 16 січня всі друковані ЗМІ загальнодержавної та регіональної сфер поширення в Україні мають видаватися державною мовою.

Друковані засоби масової інформації можуть видаватися іншими мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою.

Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати один одному за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів та видаватися в один день.

При цьому ці вимоги не поширюються на друковані засоби масової інформації, які видаються виключно кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України, англійською мовою, іншою офіційною мовою Європейського Союзу, незалежно від того, чи містять вони тексти державною мовою.

Проте, згідно зі статтею 25 закону, у кожному місці розповсюдження друкованих засобів масової інформації друковані засоби масової інформації державною мовою повинні становити не менше 50 відсотків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні