Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВелика Китайська стіна впала через землетрус

Велика Китайська стіна впала через землетрус

Этот материал также доступен на русском языке
У Китаї через землетрус впала частина Великої Китайської стіни.

Землетрус у Китаї обрушив два метри Великої Китайської стіни. Ділянка стіни, що обрушилася, була побудована під час правління династії Мін (1368 – 1644 роки).

У Китаї стався потужний землетрус магнітудою 6,9. В результаті його частина Великої Китайської стіни завдовжки два метри була зруйнована, постраждали люди. Про це у неділю, 9 січня, повідомила Global times.

Повідомляється, що підземні поштовхи відбулися у суботу у провінції Цинхай на північному заході Китаю на глибині 10 кілометрів. Незважаючи на те, що воно сталося у малонаселеному районі, поштовхи відчули кілька великих міст.

Повідомлень про загиблих не надходило, проте дев’ятеро людей отримали травми. Вісім людей уже виписано з лікарні, а одна досі перебуває під наглядом лікарів.

Вже у неділю чиновники виявили, що землетрус зруйнував два метри Великої Китайської у повіті Шаньдань провінції Ганьсу на північному заході Китаю.

Наразі фахівці проводять ремонтні роботи.

Глава сейсмічного агентства Ші Юйчен повідомив, що найближчий житловий район знаходиться за 40 кілометрів від епіцентру землетрусу. Люди в цьому районі часто стикаються із підземними поштовхами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні