П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк хворіли українці у 2021 році: майже 16 млрд грн лікарняних

Як хворіли українці у 2021 році: майже 16 млрд грн лікарняних

Этот материал также доступен на русском языке
Минулого року рік українцям виплатили за листками тимчасової непрацездатності більше, ніж попереднього.

Протягом 2021 року українці отримали майже 16 млрд. грн. лікарняних від Фонду соціального страхування України. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані відомства.

“Упродовж 2021 року Фонд соціального страхування України направив на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності понад 15,7 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

Наголосили, що видатки Фонду на фінансування лікарняних у разі хвороб (зокрема COVID-19), травм, догляду за хворими рідними, самоізоляції тощо зросли на 4 млрд грн порівняно з 2020 роком.

Такий рівень зростання пов’язаний із поширенням коронавірусу – за підсумками минулого року суттєво збільшилась кількість днів, які українці провели на лікарняних. Зокрема, у січні–листопаді 2021 року ФССУ прийняв на оплату 36,7 млн днів лікарняних, що на 22,7% більше, ніж за той же період 2020 року.

У грудні на погашення заборгованості із виплат допомог за лікарняними уряд виділив 1 млрд 750 млн грн фінансової допомоги з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Як зазначали, фінансова допомога дасть змогу Фонду соціального страхування України погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

За підрахунками, кошти дадуть змогу здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні