Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВиноградарі та садівники отримали довгоочікуваний закон про розвиток своїх виробництв

Виноградарі та садівники отримали довгоочікуваний закон про розвиток своїх виробництв

Этот материал также доступен на русском языке
У середині грудня було ухвалено законопроект для стимулювання розвитку виноградарства та садівництва України. Які умови для суб'єктів господарювання пропонують встановити?

17 грудня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 2064, який передбачає важливі та рушійні зміни в галузі виноградарства та садівництва України.

Це перший важливий крок на шляху відновлення та розвитку галузі. Він також окреслив основні пункти важливості закону як для аграріїв, так і для держави.

«Законом передбачено збільшення мінімального терміну оренди під багаторічні насадження у 25 років. Не секрет, що в Україні останніми роками площі насаджень зменшились і відсутність тривалого терміну оренди була однією з ключових проблем. Наразі є шанс змінити цю тенденцію.

Крім терміну оренди інвестор, який захоче вкласти кошти в сад, паралельно отримує довіру та впевненість у своїх діях. І це колосально позначиться збільшення робочих місць. У середньому 20 сезонних працівників працюють на 1 гектарі», – сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Він наголосив, що виноград – це експортний продукт, тому це ще й можливість покращити економічні показники, зокрема плюс у додану вартість.

За словами міністра, законопроект також передбачає створення для аграріїв державної підтримки.

«А в нашому випадку – це синергія між наявними програмами допомоги. Крім того, ми збільшуємо довіру аграріїв, ми ще заохочуємо їх вкладати інвестиції. Формула прозора і зрозуміла: інвестуєш у актив – отримуєш повернення довгострокових інвестицій», – наголосив Роман Лещенко.

Садівництво та виноградарство з точки зору збереження ґрунтів дуже бережливі. У сьогоднішніх реаліях, коли тисячі гектарів українських земель виснажені, садівництво є добрим компромісом.

До того ж це можливість забезпечити себе високоякісними продуктами харчування та сировиною для переробної промисловості.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні