Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ багатьох країнах світу через ковід Новий рік зустрінуть скромно, без салютів...

У багатьох країнах світу через ковід Новий рік зустрінуть скромно, без салютів та масштабних урочистостей

Этот материал также доступен на русском языке
Лондон – серед міст, які відмовилися від феєрверків і святкувань у відповідь на спалах захворюваності в Європі

Багато великих міст у світі другий рік поспіль скасовують чи обмежують новорічні святкування у той час, як поширення штаму коронавірусу «омікрон» сприяє рекордним рівням зараження COVID-19 у більшій частині світу.

Афіни, Лондон, Париж, Рим і Берлін відмовилися від феєрверків і святкування у відповідь на спалах захворюваності в Європі.

Цього тижня в Парижі зробили обов’язковим носіння масок на вулиці, а Німеччина, Португалія й Італія закрили нічні клуби напередодні Нового року.

В інших містах святкування значно обмежили, зокрема, так зробили в Мадриді й Ріо-де-Жанейро.

У Нью-Йорку традиційна новорічна вечірка на Таймс-сквер знову відбудеться з обмеженням у 15 тисяч глядачів, це чверть від допандемійної кількості. Усі відвідувачі мають бути вакциновані проти COVID-19 і повинні мати маску.

У канадському Квебеку відновлюють безстрокову нічну комендантську годину, починаючи з новорічної ночі.

Тим часом, Токіо скасовує своє знамените святкування Нового року, Нью-Делі робить те ж саме, забороняючи зібрання й обмежуючи роботу барів.

Сідней є першим великим містом у світі, яке зустріне Новий рік, і очікується, що тисячі людей спостерігатимуть за його знаменитими феєрверками. Австралія вирішила послабити обмеження після досягнення високого рівня вакцинації.

Джерело: Радио Свобода

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні