П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіЗа рахунок чого планують підвищити зарплати медикам і скільки вони отримуватимуть у...

За рахунок чого планують підвищити зарплати медикам і скільки вони отримуватимуть у 2022 році?

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України для забезпечення планового підвищення заробітної плати медичним працівникам у рамках державного бюджету-2022 розробив алгоритм збільшення доходів за рахунок надбавок.

Якщо Постанову ухвалить уряд, вона буде реалізована з 1 січня нового року.

Скільки доплатять за престижність праці?

У 2022 році передбачено доплату за престижність праці медичним працівникам, а саме:

  • до 300% – для фахівців з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою;
  • до 500% – для лікарів та фахівців з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

Розмір надбавки за престижність роботи медичного працівника пропонується розраховувати виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду за Єдиною тарифною сіткою. З 1 грудня 2021 року тарифна ставка становить 2893 грн.

Розмір премії за престижність у 2022 році буде встановлено керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом.

Скільки отримають лікарі?

Керівники установ та організацій повинні будуть забезпечити розмір надбавки за престижність роботи медичного працівника у 2022 році в розмірі, що дозволяє в кінцевому підсумку отримувати заробітну плату не менше:

  • 13500 грн — для фахівців з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою;
  • 20000 грн – для лікарів та фахівців з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

При цьому така надбавка за престижність роботи медичних працівників у державному секторі не буде врахована при встановленні доплат і надбавок медичним працівникам.

Крім того, у бюджеті на наступний рік додатково передбачено фінансування в розмірі 2 млрд грн на підвищення заробітної плати медичних працівників закладів, якими керує МОЗ України.

Читайте також:

Джерело: biz.nv.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні