Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниТайвань: раптове вторгнення великих отруйних жаб

Тайвань: раптове вторгнення великих отруйних жаб

Этот материал также доступен на русском языке
Жаби здавна вважаються символом процвітання та удачі на Тайвані, але несподіване відкриття інвазивного виду змусило чиновників та екологів щосили стримувати їх поширення.

Вчені вживають термінових заходів

Як пише Рhys.org, десятки добровольців із Тайванського товариства охорони амфібій із ліхтарями в руках, прикритих захисними рукавичками, працювали цілу ніч, обшукуючи рисові поля та городи у пошуках здобичі – очеретяної жаби.

У цих великих та високотоксичних земноводних не мусить бути жодних причин для існування на околицях міста Чаотун у передгір’ях центрального гірського хребта Тайваню.

Очеретяні жаби родом із Південної та Центральної Америки, і, хоча вони помічені в Австралії та на Філіппінах, на Тайвані досі вони не були зареєстровані.

Поки що кілька тижнів тому місцева мешканка сфотографувала кількох великих жаб на городі її громади. Вона поділилася фотографією в соціальних мережах, і це відразу викликало велике занепокоєння вчених.

«При першому виявленні очеретяних жаб найважливіше значення має якнайшвидша і масова пошукова операція», – сказав Лінь Чун-фу, вчений з державного дослідницького інституту ендемічних видів, пояснюючи, чому з того часу захисники природи поспішили знайти всіх очеретяних жаб.

«Вони дуже великого розміру, і тут, на Тайвані, вони не мають природних ворогів», – додав Лінь Чун-фу.

Добровольці прибули на місце і були вражені, виявивши у безпосередній близькості 27 жаб.

Очеретяні жаби – небезпечний інвазивний вид з трьох основних причин: вони ненажерливі хижаки, дуже добре розмножуються та отруйні. Остання якість, захисний механізм, особливо небезпечна для собак, які можуть лизнути або вкусити жабу. На сьогодні виявлено та спіймано понад 200 жаб різних розмірів.

Також відомі як морські жаби, їх найбільш поширена англійська назва походить від того факту, що вони були завезені на цукрові плантації для боротьби з жуками тростини, але при цьому завдали великої шкоди місцевим екосистемам.

Тетяна Борисенко

Раніше опубліковано: На Закарпатті вовки нападають на свійських тварин

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні