П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМіністр охорони здоров'я розповів, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися

Міністр охорони здоров’я розповів, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 листопада поточного року невакциновані педагоги будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Що робити тим, кому вакцинація не рекомендована за станом здоров'я?

– Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони або будуть відсторонені від роботи, або вакцинуватимуться. У наказі йдеться про обов’язковість вакцинації, крім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров’я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей – всього 3-4%, – сказав міністр.

Педагоги внесені до переліку професій, представники яких повинні бути обов’язково вакциновані для повноцінної роботи. За словами Віктора Ляшка, довідки про медичні протипоказання, які роблять неможливою вакцинацію від COVID-19, вчителям буде видавати сімейний лікар.

– Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти будь-яким підробкам. Лікар, який видає цю довідку, буде робити медичний запис в електронній системі. І цей запис можна спокійно відстежити, чому конкретній людині дано довідку про медичне відведення, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді, – повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За темою “коронавірус в Україні” читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні