Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГроші«Укрпошта» оголосила про підвищення тарифів: що подорожчає і на скільки

«Укрпошта» оголосила про підвищення тарифів: що подорожчає і на скільки

Этот материал также доступен на русском языке
«Укрпошта» оголосила про підвищення вартості доставки посилок. У компанії розповіли, коли і на скільки будуть збільшені тарифи.

Чому дорожчають послуги

Досить тривалий час тарифи на доставку відправлень по Україні та за кордон «Укрпоштою» були доступними і недорогими, якщо порівнювати, наприклад, з тарифами «Нової пошти». Але через раптове підвищення цін на енергоносії та зростання мінімальної зарплати в Україні «Укрпошта» змушена підвищувати вартість своїх послуг.

Послуги подорожчають вже з 1 грудня 2021 року в середньому на 15%. Нові тарифи оператора підтверджені Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Звичайний лист – 15 гривень

Так, за пересилку звичайних листів і поштових листівок з грудня поточного року доведеться платити не 13 гривень, як було, а 15 гривень.

Мінімальний тариф на доставку бандеролей подорожчає з 19,50 до 22,5 гривень. Вартість рекомендованого відправлення зросте з 9,5 до 11 гривень.

Вартість пересилання відправлення вагою до 10 кг, без оголошеної цінності масою, по Україні, не зміниться і буде коливатися в межах 30 гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що «Нова пошта» змінила тарифи на доставку посилок.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні