Новини

Світ вітає Олександра Усика з історичною перемогою

Джордж Форман: «Мої великі вітання новому Королю суперважкої ваги. Усик – майбутнє боксу зараз. «Приходьте і спробуйте забрати у мене», – тепер він може сказати їм усім.

Леннокс Льюїс: «Повинен поаплодувати Усіку за відмінний тактичний виступ сьогодні. Для Джошуа це не кінець шляху, але не потрібно бути таким обережним і чекати 8-го раунду, щоб покінчити з суперником. Вчися і ставай кращим. Усик показав свою породу в рингу. Чемпіон серед любителів. Олімпійський чемпіон. Абсолютний чемпіон світу в крузервейті і зараз чемпіон у супертяжах. Це було варто того, щоб іти довгий шлях, старанно працювати і наполегливо домагатися цілей».

Аналітик ESPN Ден Рафаель: «Усик, імовірно, завоював собі квиток в Зал слави, перемігши Джошуа без будь-яких суперечок. Домінуючий чемпіон у першій важкій вазі, був безперечним чемпіоном, лідером в P4P. Тепер він володіє трьома з чотирьох титулів у суперважкій вазі. Додайте до цього олімпійську золоту медаль. Це матеріал для Залу слави. Всі головні бої Усика були на виїзді. Всі. Він, безумовно, найкращий воїн доріг в боксі, ніхто навіть близько з ним не стоїть».

Шеф-редактор «The Ring» Дуглас Фішер: «Усик – БОС! Він зробив це! Вітаємо українську суперзірку з тим, що він став чемпіоном у суперважкій вазі. Яка приголомшлива кар’єра у Усика досі. Сподіваюся, попереду ще багато великих вечорів, починаючи з матчу-реваншу з AJ».

Журналіст Стів Кім: «Усик примусив AJ битися, не ховався за промоутерські альянси. Просто хотів бійки, отримав і переміг. Це так просто. У перших двох боях у суперважкій вазі Усик виглядав дуже заурядно. Сьогодні здавалося, що він переріс вагову категорію. У нього боксерський IQ зашкалює, як і його впевненість…

Усик – істинний боєць, у нього дійсно не було вибору. Ви тільки подивіться, він кожен раз бореться на задньому дворі своїх суперників. А більшість сучасних бійців навіть не хочуть битися за межами свого часового поясу».

Американський тренер Тедді Атлас: «Вітаю Усика. Він зробив те, що я передбачав, вигравши титул у супертяжах, як це зробив Холіфілд після абсолютного чемпіонства в крузервейті. Також вітаю суддів, ви не облажались».

Рой Джонс: «Я не очікував, що Усик вийде і потрясе Джошуа в перших раундах. Ми знали, що Усик вправніше боксує, але ніхто не очікував, що він влучить так, що у Джошуа затремтять ноги. Якщо ти хочеш захистити титул, ти не повинен дозволяти претенденту так діяти в перших раундах.

Насправді Джошуа зробив сьогодні пару розумних речей – по-перше, він багато фінтив та висмикував Усика, змушував бити його силові, ризиковані панчі. По-друге, в цьому бою Джошуа читав Усика більше, ніж Усик Джошуа. Але він надто довго вичікував, йому потрібно було як габаритнішому бійцеві ризикувати більше. Хто кращий суперважковаговик зараз? Поки що це Тайсон Ф’юрі, якого я вважаю крупнішою версією Усика. Вони обидва – майстровиті мислителі рингу, тому там буде інший бій»

Джо Роган: «ШЕДЕВР. Усик чортів боксерський геній».

Оскар де ла Хойя: «Вітання Усику! Ентоні, вище голову».

Хабіб Нурмагомедов: «Вражаючий виступ».

Колишній чемпіон світу Серхіо Мора: «Усик – о######й пацан. Приходить на батьківщину суперників і забирає їхні серця».

Денні Гарсія: «Усик – боксер-майстер».

Екс-чемпіон світу Тоні Белью: «Я завжди говорив людям, який Усик чудовий. Я не вірю, що хтось коли-небудь перебоксує його. Єдина причина, з якої ця людина програє, полягає в тому, що хтось просто більший за нього. Ніхто не кращий насправді. Ще раз вітаю тебе, чемпіоне. Ти, мій друг, сучасна легенда».

Екс-чемпіон світу в легкій вазі Ентоні Кролла: «Ентоні Джошуа провів один з найособливіших вечорів в історії британського боксу. Сьогодні він програв дуже особливому бійцеві, який трапляється раз у житті»

Екс-чемпіон світу у суперважкій вазі Енді Руїс-молодший: «Так, мужик, вітаю тебе. Ти зробив це. Мої вітання».

Промоутер Лу Ді Белла: «Усик – о######й, приємний, харизматичний боєць. Чудовий суперважкоатлет і боксер P4P. Вітаю мого друга Егіса Клімаса і всю команду Усика. Стільки моїх українських друзів святкують зараз. Хай живе Україна! Рейтинг P4P просто зараз: 1. Канело. 2. Усик. 3. Усі інші…»

Едді Хірн: «Усик увійшов в історію. Жодних скарг від Джошуа, але це тяжка поразка. Він вирішив битися з найкращим боксером незалежно від вагової категорії. Це не спрацювало, але він повинен отримати визнання за це. Він був переможений найкращою людиною»

Журналіст talkSPORT Michael Benson : «Олександр Усик – особливий, особливий боєць. Ентоні Джошуа доживає до останнього дзвоника. Просто»

Журналіст Майк Коппінгер: «Ентоні Джошуа тепер може реалізувати своє положення про матч-реванш і негайно призначити повторний бій. Але це був не Енді Руїс. Я помилявся щодо Олександра Усика у суперважкій вазі. Який боєць!»

Тренер Пітер Ф’юрі: «Який прекрасний майстер-клас боксу від супертяжа Усика»

Кріс Юбенк-молодший: «Ви не можете перемогти їх усіх. Джошуа повернеться. Вітаємо Усика з чудовим виступом»

Аналітик Лі Уайлі: «Усик диктував бій з першого раунду. AJ грав тільки в доганялки»

Спортивний телеведучий talkSPORT Джим Уайт: «Чудовий Усик, і він запевняє нас, що кращий бокс від нього ще попереду!»

Журналіст Ariel Helwani: «Який спектакль, яка перемога Усика. Ось це так. Це було дивовижно»

Репер KSI: «Прекрасно відпрацював Усик. Що за боксер. Я в передчутті матчу-реваншу. Ви повинні розуміти, що Усик – це звір. Чоловік вичистив крузервейт. Дійшов до суперважкого і перебоксував AJ. Заслужені вітання Усику»

Актриса Розі Перес: «Красиве шоу! Гарний бокс! Інтелект в рингу переміг! Постійна повага до AJ»

Джо Галлахер: «Вклоняюсь, Усику! Яке класне виконання»

Василь Ломаченко : «Я вітаю свого друга Олександра. Це був чудовий виступ, історичний бій. Тепер для мене він увійшов у велику історію боксу і в світову історію. Безумовно, я вірив, що він може це зробити в суперважкій вазі. Це був чудовий виступ»

Володимир Кличко: «Минулої ночі Усик увійшов в історію і досі не переможений як чемпіон Олімпійських ігор, чемпіон у першій важкій і суперважкій вазі. Повага до Ентоні Джошуа. Україна до кінця»

Віталій Кличко: «Прекрасний бій, розумний. Я дуже щасливий. Олександр виконав бездоганну роботу. Вся країна в захваті. Він наступний чемпіон світу в супертяжах після Володимира Кличка. Прекрасний результат. Ми дуже задоволені»

Олександр Гвоздик: «Усик – чемпіон, або підручник «Як стати Великим»

Президент України Володимир Зеленський: «Україна повертає своє. Чемпіонські титули WBA, IBF, IBO, а також WBO знову, як це і мусить бути, належать українцю. Тяжка, але цим і цінна перемога. Саня, дякую. Браво, чемпіон. Міць, сила, Усик »

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк: «Це було феноменально! Професор»

Український півзахисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко: «Поза сумнівом. Просто найкращий»

Чемпіонка світу з дзюдо Дарина Білодід: «Емоції переповнюють. Найкращий»

Владислав Сіренко: «Сашко, мої щирі вітання! Пояси дивізіону знову в Україні, так що твоя перемога – перемога для всієї країни. Ти реально перевернув гру! Ця перемога і для мене особисто супермотивація. Тож буду працювати ще старанніше!»

Іван Редкач: «Сміливо скажу, Усик – найкращий боєць планети. А друг ось, вийшов у ринг, але як лимон з’їв, навіть не обняв. Це було красиво, яскраво, хвилююче, кожна секунда бою – шедевр від Сашка»

Тарас Шелестюк: «Так, це сталося! Саня Усик став чемпіоном світу у суперважкій вазі і підтвердив мою думку, що Джошуа найзручніший для нього з усіх чемпіонів. Україна пишається! Відмінний і грамотний бій. Отримав задоволення від красивого боксу! Тепер чекаємо реваншу і ще більш впевненої перемоги!»

Абсолютна чемпіонка світу Кларісса Шилдс: «Чорт, вітаю Усика, нового чемпіона світу в суперважкій вазі. Знала, що буде тяжкий бій, але чекаю, що Джошуа повернеться і займеться справою. Усік з біса струснув надважкий дивізіон. Ось так стають чемпіонами. Не те, що хотіла побачити. Але Олександр цього точно заслужив»

Американський легкоатлет Райан Гарсія: «Усик боксує дуже красиво»

Англійський футболіст Джо Бартон: «Джошуа – класний боєць, але Усик виграв це з комфортним відривом. Великий бій»

Головний спортивний оглядач The Mail Олівер Холт: «Усик зводив Джошуа до школи боксу. Сміливість Джошуа і те, як він боровся з людиною, якій він не міг відповісти, надихали, але ця поразка пошкоджує його ауру більше, ніж поразка від Руїза»

Зірка НБА Даміан Ліллард: «Матч-реванш відбудеться для AJ ще складніше. Усик стане комфортніше працювати в цій вазі і він навчився краще розпізнавати Ей Джея… З нетерпінням чекаю цього»

Оглядач порталу BoxingScene Рон Льюїс порівняв Усика і Джошуа з майстром і учнем. «Коли Ентоні Джошуа поспішно пішов з рингу на стадіоні «Тоттенхем Хотспур», вираз його обличчя було повним шоком. Джошуа подобалася ідея, що він вивчає бокс по ходу справи. Але в цю ніч він виглядав втраченим учнем. Олександр Усик був майстром і пішов з рингу з титулами чемпіона світу за версіями WBA, IBO, WBO, IBF. Сила Джошуа знайшла свій криптоніт в Усику, який кружляв навколо нього весь вечір, бив його і змушував наносити удари в повітря. Розмір не завжди має значення»

Бокс втратив свій найкращий бій, але отримав нову зірку – ESPN.

Після всіх розмов про поєдинок між Тайсоном Ф’юрі і Ентоні Джошуа ви можете поцілувати його на прощання. Навіть якщо бій зрештою відбудеться, він ніколи не стане таким мегабоєм, яким мав бути. Для Олександра Усика це був зоряний виступ. 34-річний українець відповів на всі сумніви, продемонструвавши свою силу в суперважкій вазі, важке підборіддя і неймовірні боксерські здібності. Незважаючи на те, що бокс втратив свій найбільший бій раніше, ніж це могло статися, в суботу суперважка вага придбала нову зірку.

Видання Sky Sports пише: «Царювання Джошуа в якості чемпіона IBF, WBA і WBO закінчилося сенсаційним поєдинком, в якому блискуче виступив Усик – і переміг одноголосним рішенням суддів. Друга поразка Джошуа в кар’єрі, після того як він був нокаутований Енді Руїсом-молодшим у 2019 році, тепер зруйнує надії на титульний бій мрії проти Тайсона Ф’юрі, який 9 жовтня знову зустрінеться з Деонтеєм Уайлдером.

Джошуа був хоробрим і сміливим, завдавши шкоди обличчю свого суперника, але ця ніч належала Усику, який став лише третім боксером (після Евандера Холіфілда і Девіда Хея), який виграв титули у важкій і суперважкій вазі. Усик був абсолютним чемпіоном світу в крузервейті і тепер йому не вистачає тільки пояса WBC, який належить Ф’юрі, щоб стати абсолютним чемпіоном у суперважкій вазі.

У 12-му раунді Джошуа був змушений відчайдушно виживати на канатах під сильним натиском Усика. Він встояв на ногах, але цього було недостатньо, щоб врятувати його друге чемпіонське правління»

The Sun вийшов із заголовком про те, що Джошуа втратив можливість провести супер-бій проти Тайсона Ф’юрі, на кону в якому могло бути 500 мільйонів фунтів. При цьому видання віддає належне українському лівші, який переграв британця і заслужено одноголосним рішенням суддів переміг.

«На відміну від більшості заправок у Лондоні, у Усика в цей вечір не закінчувався бензин. Він змусив Джошуа закінчити бій притиснутим біля канатів. Українець домігся цього, маючи незаперечну перевагу в суддівських картках»

Оглядач Дейв Кідд залишився захоплений роботою Усика в рингу. «Усик був чудовим майстром і заслужив свою перемогу. У наступному році буде реванш і Джошуа потрібно знайти спосіб, щоб зупинити невловимого лівшу. Але ви б зробили на це ставку?», – задається питанням Дейв Кідд.

У захваті від перфомансу Олександра Усика і BBC. Видання зазначає, що українець «шикарно розібрався з Джошуа і назавжди вписав своє ім’я в історію боксу, повернувши українцям славу королів суперважкої ваги, яку завоювали брати Клички».

«Всім було ясно, що Усик здатний виступити краще за Джошуа і виграти за очками, але навряд чи хтось припускав, що він розправиться з ним в такій манері, – сказав в ефірі BBC колишній британський чемпіон Карл Фроч. – Він боксував краще, а під кінець почав просто бити Джошуа. Наприкінці Усик повністю контролював поєдинок. Він виявився вище всіх похвал», – зазначив Фроч.

Для Джошуа це друга поразка в 24 зустрічах. Минулого разу його кривдником був американець Енді Руїс у 2019-му, але британець повернув всі чотири втрачені в Нью-Йорку пояси в матчі-реванші в Саудівській Аравії лише через півроку.

Цього разу Усик у 12-му раунді, можливо, відбив у Джошуа охоту зустрічатися знову найближчим часом, – вважає Карл Фроч.

З ним погоджується інший британський чемпіон, Ентоні Кролла. «Сьогодні він програв дуже особливому бійцеві. Такі бувають раз на покоління».

The Independent вийшов із заголовком: «Усик приголомшив Джошуа і став чемпіоном світу в суперважкій вазі».

«У захоплюючому фіналі бою Усик скористався своєю перевагою в швидкості. І він навіть спустошив бак в гонитві за нокаутом, відчуваючи, що рішення суддів може бути ненадійним. Джошуа, притиснутий до канатів, підстрибуючи з боку в бік, вижив, але рішення, зачитане Майклом Баффером, було цілком заслужене Усиком», – пише Джек Ретборн. «Усик завоював надважкий дивізіон, а в наступному році його чекає привабливий фінансово реванш з Джошуа».

Facebook

Раніше опубліковано: Пенсія і спорт: як поєднати без шкоди для здоров’я?

Новое на сайте

  • Новини

Багато водіїв порушують це правило: поліція нагадала, за що можна втратити 510 гривень

Під час керування автомобілем потрібно дотримуватися встановлених правил, адже інакше доведеться не тільки наражати себе…

18/05/2024 11:38
  • Новини

Грози та інші кліматичні події: синоптики попереджають про аномальну погоду влітку

Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…

18/05/2024 10:28
  • Новини

Благодійний фонд пропонує продуктову допомогу – як подати на неї заявку

Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

18/05/2024 09:25
  • Гроші

Відкрито реєстрацію на отримання двох видів фінансової допомоги – як подати заявку

Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…

18/05/2024 08:35
  • Новини

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…

18/05/2024 07:29
  • Новини

Свята та народні прикмети 18 травня – чому цього дня обов’язково печуть вівсяне печиво

18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…

18/05/2024 06:27