No menu items!
П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗасоби захисту рослин: як не купити підробку
Array

Засоби захисту рослин: як не купити підробку

Засоби захисту рослин - це паличка-виручалочка в боротьбі з хворобами та шкідниками садових і овочевих культур. Але купити якісні агрохімікати (пестициди) останнім часом стає все складніше, ринок перенасичений всіляким фальсифікатом.

Частка підроблених пестицидів в Україні складає 20-30% обсягу ринку, а кількість фальсифікованих препаратів, які призначені для роздрібного продажу населенню, перевищує цілих 50%. Найчастіше фальсифікують препарати, які користуються найбільшим попитом. До Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, внесено близько 4 тис. видів пестицидів, реєстрація яких належить до компетенції Міністерства екології. Згідно з чинним законодавством, пестициди вітчизняного, а також іноземного виробництва, які імпортуються для використання на території України, мусять характеризуватися високою біологічною активністю, безпекою для здоров’я людини та довкілля, відповідати державним стандартам і санітарним нормам. На жаль, більшість із нас хоч раз стикалися з підробленими препаратами, які або взагалі не працюють, або просто спалюють рослину.

Використовуючи підроблені пестициди, ми не лише забруднюємо все навколо, ми губимо своє здоров’я і здоров’я своїх рідних. Як вибрати якісні хімічні препарати? Провідний спеціаліст, державний фітосанітарний інспектор Держпродспоживслужби в Одеській області Ольга Бублик розповіла, на що потрібно звертати увагу, купуючи пестициди.

  1. Купувати пестициди потрібно тільки у офіційних дистриб’юторів, у спеціалізованих магазинах і відомих фірмах, які добре себе зарекомендували на ринку пестицидів і можуть гарантувати продаж саме оригінального продукту.
  2. Постачальники засобів захисту рослин повинні мати сертифікати відповідності на продукцію, яку реалізують. При купівлі завжди потрібно вимагати від продавця сертифікат якості на продукт і обов’язково касовий (товарний) чек з повною інформацією.
  3. Упаковка має бути заводська, а не кустарна. Потрібно звертати увагу на наявність голограм, захисних плівок, номерів партій, спеціальних позначок на кришці.
  4. Інформація на етикетці тільки чітким шрифтом, українською мовою; обов’язкове позначення назви постачальника та його адреси в Україні; діючої речовини; назви препарату номера партії; ваги або обсягу; дати виготовлення та терміну придатності; найменування фірми-виробника і його адреси; способу застосовування.

Пам’ятайте, що неякісний пестицид – це не лише викинуті на вітер гроші, але й велика шкода вашому здоров’ю та родючості ґрунту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на яких ґрунтах найкраще росте баклажан.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні