Так, споживання півсклянки волоських горіхів щодня протягом двох років помірно знижує рівень холестерину. Це показало нове дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації серця «Circulation».
Волоські горіхи є багатим джерелом омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової кислоти), які сприятливо впливають на здоров’я серцево-судинної системи.
– Попередні дослідження показали, що горіхи в цілому, і волоські горіхи зокрема, пов’язані з більш низькими показниками серцевих захворювань та інсульту. Одна з причин полягає в тому, що вони знижують рівень холестерину, – сказав співавтор дослідження Еміліо Рос, доктор медичних наук, директор Клініки ліпідів служби ендокринології та харчування лікарні Клініки Барселони в Іспанії.
У дослідженні, яке проводилося протягом двох років, взяли участь 708 літніх здорових людей віком від 63 до 79 років.
Учасники, які вживали горіхи, мали нижчий рівень холестерину – в середньому на 4,3 мг/дл, а загальний холестерин знизився в середньому на 8,5 мг/дл.
Джерело: Аgrotimes.ua
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…