П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЩо діється з цінами на лохину

Що діється з цінами на лохину

Этот материал также доступен на русском языке
Заяви про те, що лохина в нинішньому сезоні продається за рекордно низькими цінами, не відповідає дійсності.

Можливо, причиною для таких заяв учасників ринку і виробників стало порівняння з цінами 2020 року, коли ціни були аномально високими через різке зниження обсягів виробництва. Проте, якщо порівняти оптові ціни на якісну лохину з цінами 2019 року, то стає очевидним, що 2019 року ситуація для виробників була гіршою.

Як уточнюється, 2019 року з другої половини липня по другу половину серпня оптові ціни на лохину вищого сорту в Україні були стабільно на 30-50 грн./кг нижчі, ніж 2021 року. У відповідний період середня ціна на лохину у 2021 році склала 122 грн./кг ($ 4,6 за кг), а в 2019 році -107 грн./кг ($ 4,3 за кг). Таким чином, продавали лохину в 2021 році в середньому на 14% дорожче в гривні і на 7% дорожче в доларах США.

Чому ж ціни на якісну лохину в Україні не обвалилися нижче 2019 року? Частково це обумовлено кращою забезпеченістю українських фермерів сховищами, що дозволило в періоди обвалу ціни розміщувати партії лохини на тимчасове зберігання. Та ж причина дозволяла накопичувати і укрупнювати партії, створювала певні вигоди при експорті ягоди. Ще одна причина – це початок переробки лохини. Вперше в Україні лохина відправлялася на заморожування. Звичайно, для цього використовували найдешевші категорії ягоди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості кабачка.

Джерело:  Аgravery.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні