Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВ Одеській області масово гинуть креветки

В Одеській області масово гинуть креветки

Этот материал также доступен на русском языке
В Одеській області на Хаджибейському лимані спостерігається масовий мор креветки. Про це в соціальних мережах повідомляють очевидці.

«Ось таку картину довелося спостерігати сьогодні на лимані, шар мертвої креветки на березі сягав 15 сантиметрів», – написав місцевий житель і розмістив фото.

Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Чорноморського рибоохоронного патруля Ольга Рудей уточнила, що таку біду виявили минулого тижня. Вона повідомила, що ось уже п’ять років мор у Хаджибейському лимані починається у травні-червні, а відбувається це через брак кисню у воді. У період цвітіння токсичних синьо-зелених водоростей, обумовленого зливами і підвищенням температури, креветки просто задихаються, проблему посилюють і викиди сірководню.

Так, за результатами досліджень екологів, проведених напередодні, рівень кисню в Хаджибейському лимані знизився до критичної позначки.

Головним фактором екологи вважають зливання забруднених речовин.

– Сюди йдуть стоки, що містять реагенти, – розповів еколог Владислав Балинський. – Також у радянські роки сюди зливали небезпечні пестициди, а в 70-і роки затонув корабель, який перевозив дуст.

Джерело: lenta.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні