Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні з 1 лютого змінюється порядок виплати субсидій: що потрібно знати...

В Україні з 1 лютого змінюється порядок виплати субсидій: що потрібно знати одержувачам пільг

Этот материал также доступен на русском языке
З лютого 2023 року українці, які отримують субсидії на оплату комунальних послуг, мають самостійно знімати кошти з рахунків та перераховувати комунальним підприємствам за отримані послуги. Безготівкової виплати пільг більше не буде.

Про це розповіла заступниця керівника головного управління Пенсійного фонду України (ПФУ) у Житомирській області Світлана Антонюк, повідомляє Суспільне.

Як виплачуватимуть субсидії?

За словами представниці Пенсійного фонду, раніше пільгову оплату за водо-, теплокористування, електроенергію та інші комунальні послуги розподіляли відділення фінустанови “Ощадбанк” та поштового оператора “Укрпошта”. Проте з лютого безготівкову плату за користування комунальними послугами скасують.

“Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші нараховуватимуться туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не надала інформацію про те, куди потрібно перераховувати ці виплати, гроші надходитимуть до Ощадбанку” , – розповіла фахівчиня.

Світлана Антонюк зазначила, що у такому разі людині необхідно звернутися до Ощадбанку та отримати кошти. Після цього можна відкрити особистий рахунок у будь-якому банку для того, щоб надалі отримувати перерахування грошей.

Як самостійно оплачувати комунальні послуги?

У Пенсійному фонді пояснили, що з останнього місяця зими відділення Ощадбанку перестануть перераховувати гроші надавачам житлово-комунальних послуг, як завжди.

“Людина повинна сама зняти ці гроші і сама оплатити користування житлово-комунальними послугами безпосередньо комунальним підприємствам та організаціям”, – зазначили у ПФУ.

Пенсіонери за своїм бажанням можуть і надалі отримувати субсидію через Укрпошту під час отримання пенсії.

Українцям же не пенсійного віку треба визначитися, як отримуватимуть допомогу на комунальні послуги:

  • відкривши рахунок у банківській установі, після чого гроші надходитимуть туди;
  • продовживши отримувати субсидії на «Укрпошті».

Читайте також: Як перевірити, чи нараховано субсидію на оплату комунальних послуг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні