Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаПідвищення тарифу на електроенергію: у Міненерго назвали дату

Підвищення тарифу на електроенергію: у Міненерго назвали дату

Этот материал также доступен на русском языке
Хоча тариф на елеткроенергію підвищили зовсім недавно, у Міністерстві енергетики наголошують, що ціна не є ринковою. Коли тарифи знову можуть підвищити.

З 1 червня в Україні подорожчала електроенергія. Вже другий місяць споживачам нараховують суми із розрахунку 4,32 гривні за кіловат-годину. Однак у Міністерстві енергетики України наголошують, що тариф не відповідає ринковій вартості електрики.

Раніше ми розповідали, що вартість ще двох комунальних послуг підвищать.

Як підкреслила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук в інтерв’ю OBOZ.UA, новий тариф покриває лише собівартість виробництва електроенергії двома державними енергокомпаніями (“Енергоатомом” та “Укргідроенерго”), а також передачу електроенергії, її розподіл у регіонах та постачання споживача. Реальна ж ринкова вартість електроенергії становить близько 7,5 гривні за кіловат-годину.

Таким чином, зараз електроенергія фактично субсидіюється державою, навіть попри те, що для ліквідації наслідків обстрілів російських окупантів та відновлення енергетичних об’єктів потрібні значні суми.

Втім, за словами заступника міністра, тариф не підвищуватимуть принаймні майже рік. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, чинний тариф на електроенергію у розмірі 4,32 гривні за кіловат-годину зафіксовано до 30 квітня 2025 року. Після цього його можуть знову переглянути.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні