Неділя, 29 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаСпоживачі газу мають це зробити, інакше будуть наслідки: "Газмережі" зробили важливу заяву

Споживачі газу мають це зробити, інакше будуть наслідки: “Газмережі” зробили важливу заяву

Этот материал также доступен на русском языке
Компанія "Газмережі" зробила важливу заяву, яка стосується всіх українців. Що потрібно встигнути зробити, щоби не було наслідків.

Літо у розпалі, як і сезон відпусток. Тому їдучи на відпочинок, дуже важливо встигнути зробити необхідні речі, щоб убезпечити житло на час своєї відсутності. Зокрема, перекрити газ.

Про це нагадують у Волинській філії компанії “Газорозподільні мережі України”.

Раніше ми розповідали, як зміняться тарифи на комунальні послуги у липні.

“Пам’ятайте, що перекриття газових кранів перед виходом з дому – це ключ до вашої безпеки та безпеки вашого будинку”, — наголошують у “Газмережах”.

Газовики нагадують, що при відсутності людини може статися витік газу, що може призвести до вибуху, руйнування будинку та загрози здоров’ю та життю сусідів. Саме тому дуже важливо перекривати газові крани у разі виїзду з дому як на тривалий період, так і лише на кілька днів.

Як перекрити газ

У “Газмережах” нагадують, що якщо ручка крана знаходиться у вертикальному положенні — значить газ увімкнений. Щоб перекрити подачу газу, потрібно повернути кран у горизонтальне положення перпендикулярно до труби. Така проста дія може врятувати ваше майно, а також життя сусідів.

Що ще потрібно зробити при тривалому від’їзді

При від’їзді у відпустку також дуже важливо вчасно зняти свідчення лічильника, якщо вас не буде вдома наприкінці місяця, щоб вчасно передати їх газопостачальнику – таким чином ви вбережете себе від переплат. Також дуже важливо вчасно платити за газ — це потрібно робити до 25 числа кожного місяця. У відпустці провести оплату можна дистанційно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Частина українців залишаться без пенсій у липні: кому їх не виплатять

Пенсіонер VS Пенсійний фонд: чий бік ухвалив Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні