Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаКомуналкаДеяким українцям доведеться укласти договір, щоб продовжувати отримувати субсидію

Деяким українцям доведеться укласти договір, щоб продовжувати отримувати субсидію

Этот материал также доступен на русском языке
Кому субсидію можуть призупинити без спеціального договору. Що зробити, щоби продовжувати отримувати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії на неопалюваний сезон більшості українців перепризначили автоматично на основі даних Пенсійного фонду. Але деяким громадянам для отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг доведеться укласти спеціальний договір. Йдеться про тих, хто має борги за комуналку.

Раніше ми розповідали, який новий “нічний” тариф на електроенергію діє в Україні.

Одним з головних правил отримання субсидії на оплату ЖКП, згідно із законодавством, є відсутність боргів за комунальні послуги. У разі наявності допомоги просто припиняють, оскільки вважається, що у такому разі цільова державна допомога використовується не за призначенням. Однак є винятки.

Як отримати субсидію за наявності боргів

Для отримання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг слід звернутися до їх надавачів та укласти договір про реструктуризацію заборгованості. Договір можна укласти на 60 місяців (5 років) і поступово виплачувати борги. Термін укладання договору залежить від двох факторів: суми боргу та доходів боржника.

Після укладання такого договору обов’язково потрібно надати його копію Пенсійному фонду України, і тоді можна розраховувати на отримання субсидії.

Вас також можуть зацікавити новини:

В Україні збільшився розмір однієї із доплат до пенсії — які суми встановлено

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні