Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаТакі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень...

Такі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень за лічильник

Этот материал также доступен на русском языке
Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки – техогляди газового обладнання. І якщо інспектори знайдуть порушення, доведеться заплатити чималі суми.

Інспектори проводять огляд не лише газового обладнання, а й лічильників. Споживача із Запоріжжя після перевірки оштрафували на 99,2 тис. гривень. Про це стало відомо з матеріалів справи 332/1745/24, Заводського районного суду Запоріжжя у вересні 2024 року. Так, українця зобов’язали заплатити “Запоріжгазу” 99,2 тис. грн. Ще 3 тис. грн. доведеться заплатити для компенсації видатків на судовий збір. Справу було розглянуто заочно, пише Обозреватель.

Раніше ми розповідали, що водіїв можуть покарати за фари.

“Позов Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Запоріжгаз” про стягнення вартості неврахованого (донарахованого) обсягу та обсягу природного газу та його вартості задовольнити”, – йдеться у рішенні суду.

Під час планової перевірки співробітники “Запоріжгазу” виявили, що на лічильнику відсутня заглушка. Лічильник було відправлено на експертизу.

“Після зняття лічильник упакований у сейф пакет та опломбований пломбою Оператора ГРМ №0264809. При цьому, представником Оператора ГРМ, у протоколі про направлення засобу вимірювального на експертизу, на виконання п. 2 глави 10 розділу Х Кодексу вказано: поштова адреса місця проведення експертизи ( м. Запоріжжя, вул. Південне шосе, 52, каб. №4); з’явився доступ до фіксуючого гвинта, що утримує суматор лічильного механізму на корпус. Тобто споживач міг зупиняти лічильник.“Стягнути на користь Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Запоріжгаз” вартість неврахованого (донарахованого) обсягу та обсягу природного газу та його вартості у сумі 99 289 гривень 35 копійок“, – йдеться у матеріалах справи.

Тому кожен споживач повинен знати, що будь-яке втручання у прилад обліку комунальних послуг може закінчитися великим штрафом.

Читайте також: Хто в Україні може відмовитися від процедури повірки лічильника

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні