Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіВиплати ВПО для дітей, але не для батьків: з'явилася важлива інформація про...

Виплати ВПО для дітей, але не для батьків: з’явилася важлива інформація про допомогу для переселенців

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі внутрішньо переміщені діти можуть отримувати державну допомогу на проживання в розмірі 3000 гривень на місяць. Юристи розповіли про важливий нюанс.

Юристи “Юридичного радника для ВПО” розповіли, чи можуть сім’ї внутрішньо переміщених осіб оформити державні виплати на проживання лише на дітей, якщо батьки не відповідають критеріям надання такої допомоги.

Відповідне пояснення опубліковано у соцмережі Facebook.

Раніше ми розповідали, кому з переселенців потрібно подати заяву, інакше виплат ВПО не буде.

Йдеться про державну допомогу на проживання у розмірі 2000 гривень на місяць на дорослу людину та 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Такі виплати внутрішні переселенці можуть одержувати лише протягом пів року. Для їхнього продовження потрібно відповідати певним критеріям. Зокрема, дохід на одного члена сім’ї не повинен перевищувати 9444 гривні на місяць. Також сім’я не повинна робити великі покупки вартістю понад 100 тисяч гривень або купувати транспортний засіб, з моменту випуску якого минуло менше п’яти років. І має відповідати критеріям уразливості.

При цьому не можна оформити допомогу лише на дітей, якщо навіть один з батьків не відповідає критеріям або не є ВПО. Наприклад, якщо мама з дітьми евакуювалися та отримали статус ВПО, а батько залишився вдома та його дохід перевищує зазначену норму, оформити виплати не вдасться.

Виняток можливий, якщо документально підтвердити, що член сім’ї не проживає з одержувачем і не пов’язаний з ним спільним побутом, або перебуває за кордоном/зник безвісти/депортований за межі України.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний фонд надає нові види допомоги українцям: хто може отримати виплати

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме паливо з 1 вересня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні