Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДозвілляСьогодні помер французький актор Ален Делон

Сьогодні помер французький актор Ален Делон

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні помер французький актор Ален Делон, йому було 88 років. Про це агентству AFP повідомили його діти. Причина смерті не повідомляється.

«Ален Фаб’єн, Аннушка, Ентоні, а також [його пес] Любо з великим сумом повідомляють про смерть свого батька.

Він мирно помер у своєму будинку в Душі в оточенні своїх трьох дітей”, – йдеться в повідомленні.

Довгий час актор страждав важкими захворюваннями. Рідні та друзі звернулися до журналістів з проханням з розумінням поставитися до особистого життя. Дата і час прощання з Делоном поки не повідомляються.

Відомий актор, режисер, сценарист і продюсер за свою кар’єру завоював любов мільйонів шанувальників. Протягом багатьох років володар численних премій залишався символом французького кіно, еталоном елегантності та мужності, улюбленцем мільйонів жінок у всьому світі.

Дивно, що його батько був власником невеликого кінотеатру, а мати працювала там касиром. Потім батьки розлучилися, мати вийшла заміж за власника ковбасного цеху, а син виховувався в іншій родині.

Ален пішов на службу в армію, служив у колоніальних військах у Сайгоні. Потім повернувся, працював офіціантом у пабі. За порадою паризьких друзів він відправив свої фотографії продюсеру. Можна посміятися, але вони відмовили – «Ти занадто красив, таких акторів багато». Але він був наполегливий, і в 22 роки (в 1957 році) вперше зіграв у фільмі «Коли втручається жінка». Хлопець з дрібної буржуазії, який не мав акторської освіти, незабаром став одним з найпопулярніших і високооплачуваних акторів Франції, а потім і всього світу.

Перші ролі принесли йому певну популярність, але найприбутковішим стало те, що імх зацікавилися великі європейські режисери. У 1960 році Лукіно Вісконті дав йому головну роль у фільмі «Рокко і його брати», який отримав приз журі у Венеції. Через два роки Мікеланджело Антоніоні працював з ним над так званим «Затемненням», який отримав приз журі Канн.

У 1963 році Делон знявся у фільмі «Гепард», який вважається шедевром Вісконті. Того ж року Делон вперше працював із уже сформованим актором Жаном Габеном у фільмі «Підземні мелодії», який не тільки отримав визнання критики, але також досяг успіху в прокаті: було продано 3,5 мільйона квитків. Вирішивши, що настав час спробувати перемогти і американський кінобізнес, Делон зняв три фільми в Голлівуді, але всі три фільми зазнали невдачі, і він повернувся до Європи.

Мабуть, найбільш вражаючий фільм у своїй кар’єрі Делон зняв за участю режисера «нової хвилі» Жан-П’єра Мальвіля. Їхня співпраця породила фільм «Самурай», у якому ангельське обличчя Делона контрастує з його образ самотнього та методичного вбивці. Вони також працюють разом над «Червоним колом» та «Поліцейським».

Ален Делон зізнається, що в багатьох ситуаціях він не був джентльменом: «Ось я такий. Роблю дурниці. Також був у в’язниці. Я був гангстером, і все, що в мене було, це моє обличчя».

У 90-х роках Делон все частіше став ділитися своїм розчаруванням тим, як це було зніматися в кіно. «Повернення Казанови» — це ніби плач про час, що минув. «У цьому світі ніщо не підтримує мене, окрім спогадів», — казав він останніми роками. Пішли кохані, не зрозуміли діти, навіть друзі і суперники, як Бельмондо – все стало історією.

З дочкою Аннушкою З донькою Аннушкою

Але діти, а їх у родині актора четверо, згадують, що  батько був досить суворим, але набагато м’якше ставився до своїх чотирилапих.  

Його беззастережна любов – коні – на жеребців він тратив гонорари – і собаки. Як пояснив актор, перші – тому що вони ніколи не брехали, другі — тому що люблять, не знаючи, що він Ален Делон. У його швейцарському маєтку Соулс — ціле кладовище собак з каплицею.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні