П’ятниця, 22 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе в рази смачніше за кетчуп: найкращий рецепт густого та ароматного соусу...

Це в рази смачніше за кетчуп: найкращий рецепт густого та ароматного соусу на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо приготувати смачний соус на зиму, який ідеально підходить до м'яса, шашлику та багатьох інших страв. Його смак – це ароматне нагадування про літо.

Грузинська кухня славиться своїми яскравими смаками та ароматами. Одним з найпопулярніших соусів вважається ткемалі зі слив – кисло-пряна приправа, яка ідеально підходить до м’яса, риби, картоплі та овочів.

Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп за рецептом Євгена Клопотенка.

Цей соус не повинен бути надмірно гострим, його особливість – ніжна кислинка у поєднанні із прянощами. У домашніх умовах приготувати ткемалі зовсім нескладно, а результат порадує всю родину.

Інгредієнти

  • сливи – 2 кг
  • гострий перець чилі – 1 шт.
  • часник – 1 велика головка (50–60 г)
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою
  • мелений перець – 2 ч. л.
  • цукор – 10 ст. л.
  • карі – 20 г
  • мелена кориця – 0,5 ч. л.

Приготування ткемалі в домашніх умовах

  1. Сливи ретельно промити та видалити кісточки. Зубчики часнику очистити.
  2. Гострий перець вимити та прибрати насіння.
  3. Прокрутити сливи разом із часником та перцем через м’ясорубку або подрібнити у блендері.
  4. Перекласти отримане пюре в каструлю, додати сіль, мелений перець, цукор, каррі та корицю.
  5. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
  6. Варити соус близько 40 хвилин до загусання та насиченого аромату.

Готовий домашній соус ткемалі розлити в стерилізовані банки та закрити кришками.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті