Грузинська кухня славиться своїми яскравими смаками та ароматами. Одним з найпопулярніших соусів вважається ткемалі зі слив – кисло-пряна приправа, яка ідеально підходить до м’яса, риби, картоплі та овочів.
Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп за рецептом Євгена Клопотенка.
Цей соус не повинен бути надмірно гострим, його особливість – ніжна кислинка у поєднанні із прянощами. У домашніх умовах приготувати ткемалі зовсім нескладно, а результат порадує всю родину.
Інгредієнти
- сливи – 2 кг
- гострий перець чилі – 1 шт.
- часник – 1 велика головка (50–60 г)
- сіль – 1 ст. л. з гіркою
- мелений перець – 2 ч. л.
- цукор – 10 ст. л.
- карі – 20 г
- мелена кориця – 0,5 ч. л.
Приготування ткемалі в домашніх умовах
- Сливи ретельно промити та видалити кісточки. Зубчики часнику очистити.
- Гострий перець вимити та прибрати насіння.
- Прокрутити сливи разом із часником та перцем через м’ясорубку або подрібнити у блендері.
- Перекласти отримане пюре в каструлю, додати сіль, мелений перець, цукор, каррі та корицю.
- Поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
- Варити соус близько 40 хвилин до загусання та насиченого аромату.
Готовий домашній соус ткемалі розлити в стерилізовані банки та закрити кришками.
Вас також можуть зацікавити новини: