Якщо ви не любите довго перебувати на кухні, але порадувати рідних смачним десертом хочеться, то цей рецепт буде для вас знахідкою.
Вам буде цікаво: Легкий і ніжний, як хмаринка: готуємо надзвичайно смачний торт Білосніжка без випікання
Інгредієнти для торта «Три склянки»
Для тіста:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- борошно — 1 склянка;
- кефір – 1 склянка;
- сода – 1 ч. л.
Для крему:
- вершкове масло – 200 г;
- варене згущене молоко – 1 банка;
- 1 пакетик ванільного цукру – за бажанням.
Приготування
- Розігрійте духовку до 180°C. У глибокій мисці збийте яйця із цукром до світлої пишної маси. Влийте кефір, додайте борошно і ретельно перемішайте, щоб тісто стало однорідним і без грудочок.
- Всипте соду в самому кінці, щоб реакція з кефіром зберегла легкість тіста.
- Перелийте тісто в змащену або застелену пергаментом форму. Випікайте 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо верх почне сильно підрум’янюватися, накрийте фольгою.
- Збийте розм’якшене вершкове масло до пишності, потім по одній ложці додавайте варене згущене молоко, продовжуючи збивати до кремової консистенції.
- Остудіть пиріг, розріжте на два коржі, промажте кремом і прикрасьте за бажанням – горіхами, шоколадною стружкою або фруктами.
Читайте також: