Домашній паштет із курячої печінки
Домашній паштет із курячої печінки готується швидко і з простих інгредієнтів. З магазинним не зрівняється – натуральні продукти, ніякої хімії і максимум користі. Пропонуємо найпростіший рецепт цієї смачної страви.
Інгредієнти:
- печінка куряча – 500 г,
- масло вершкове – 100-200 г,
- олія рослинна – для смаження,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- перець чорний горошком – 5 шт.,
- перець духмяний горошком – 2-3 шт.,
- лавровий лист – 1-2 шт.,
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити на олії до прозорості.
- Моркву натерти на крупній тертці, додати до цибулі й обсмажити до м’якості на помірному вогні.
- Печінку добре промити, просушити паперовими рушниками і кожну розрізати навпіл.
- Овочі зняти зі сковороди. Печінку злегка обсмажити з усіх боків, додати спеції.
- До печінки додати обсмажені цибулю та моркву, 1 столову ложку вершкового масла від загальної кількості. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.
- Прибрати всі спеції, щоб вони не зустрічалися в готовому паштеті.
- Пропустити печінку з овочами через м’ясорубку (насадка з найменшими отворами).
- Додати м’яке вершкове масло.
Печінковий паштет готовий. Він чудово підходить як перекус або ситний сніданок.
Вам буде корисно: