Секрет – в інгредієнтах, точніше у їх температурі. Щоб кефір відмінно спрацював у випічці, його потрібно трохи підігріти, а всі інші компоненти повинні бути кімнатної температури.
Читайте також: Простий та смачний сирний пиріг з лаваша: цитрусовий аромат у кожному шматочку
Інгредієнти:
- 2 середні яйця,
- щіпка солі,
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 150 г цукру;
- 310 мл кефіру;
- 130 мл рослинної олії без запаху;
- 280 г борошна;
- 1 ч. ложка розпушувача;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 100 г сухофруктів (родзинки, журавлина, вишня – на ваш смак).
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, цукор та ванільний цукор, збийте віночком до білої піни.
- Влийте олію та кефір, знову збийте. Додайте соду і добре перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем і введіть частинами в тісто, розмішайте до однорідності. Додати сухофрукти. Тісто виходить рідким, так і має бути. Чим більше борошна, тим забитішим буде пиріг.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом і відправте тісто в неї.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.
- Готовий пиріг зверху можна змастити варенням або посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: