Неділя, 19 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайшвидше дріжджове тісто для пиріжків, біляшів та піци: вам знадобиться всього 20...

Найшвидше дріжджове тісто для пиріжків, біляшів та піци: вам знадобиться всього 20 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що приготування дріжджового тіста займає достатньо часу. Але сьогодні пропонуємо рецепт швидкого тіста, яке вас приємно здивує.

Головний секрет такого тіста у використанні двох видів води – теплої та окропу.

Раніше ми розповідали,  як приготувати тісто на пиріжки на кефірі.

Незважаючи на те, що це тісто пісне, його якість не поступається класичним варіантам. Воно виходить ніжним, м’яким та повітряним. Ви будете приємно вражені результатом!

На приготування тіста у вас піде не більше 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Вода – 400 мл
  • Дріжджі свіжі (пресовані) – 45 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Пшеничне борошно — 520 г

 

Приготування:

  1. У глибоку миску налийте 200 мл теплої води. Оптимальна температура – 35-40 градусів.
  2. У воду додайте 45 г свіжих пресованих дріжджів (або 15 г сухих).
  3. Потім всипте в дріжджову суміш цукор і сіль. Добре перемішайте віночком.
  4. Влийте 3 ст. л. олії і знову ретельно перемішайте.
  5. В іншій ємності просійте борошно пшеничне. Зробіть у ньому поглиблення та влийте дріжджовий розчин.
  6. Трохи перемішайте і додайте 200 мл окропу.
  7. Замішуйте однорідне тісто спочатку ложкою, а потім руками. За потреби можна додати ще до 7 ст. л. борошна.
  8. З готового тіста формуйте пиріжки або іншу улюблену випічку. Чекати, доки тісто підійде не потрібно.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні