П’ятниця, 10 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніші деруни, від яких важко відірватися: обов'язково додайте секретний компонент

Найсмачніші деруни, від яких важко відірватися: обов’язково додайте секретний компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Деруни – це улюблена страва багатьох українців. Кожна господиня має свій рецепт, але ми пропонуємо поекспериментувати.

Цей рецепт дерунів досить консервативний, але один секретний компонент все ж таки є. Його головне завдання не дати дерунам при смаженні ввібрати в себе олію. Погодьтеся, жирні деруни не усі люблять.

І цей компонент – звичайна горілка. Не переживайте відчувати спирт у смаку ви точно не будете, він випаровуватиметься при жарінні, зате деруни не вбиратимуть жир.

Читайте також: Найніжніші деруни: навіть картоплю терти не доведеться – вони здивують вас своїм смаком

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 1 куряче яйце;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю;
  • 0,5 ч. ложки горілки чи коньяку.

 

Приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки, натріть на середню тертку, відіжміть картоплю. Щоб картопляна маса не потемніла, можна додати трохи лимонного соку.
  2. Натріть цибулю та додайте до картоплі. Вбийте яйце, додайте спеції та борошно, ретельно розмішайте до однорідності.
  3. Влийте горілку, перемішайте та приступайте до смаження.
  4. Розігрійте сковороду з достатньою кількістю олії та обсмажуйте деруни з двох боків до золотистого кольору.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні