Середа, 8 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніший, ароматний твердий сир із зеленню: готуємо швидко в домашніх умовах

Найніжніший, ароматний твердий сир із зеленню: готуємо швидко в домашніх умовах

Этот материал также доступен на русском языке
Тільки натуральні продукти та жодних шкідливих добавок! Вчимося готувати твердий сир самостійно!

Цей сир підкорить і вас, і ваших гостей. Ніжний смак із свіжими нотками зелені та легкою пряністю – від нього просто неможливо відірватися! А готуватися просто та швидко Переконайтеся у цьому самі!

Раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із квасолі.

Інгредієнти:

  • Молоко жирне (найкраще домашнє) – 1,5 л
  • Сметана 20% жирності – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Куркума мелена – 0,5 ч. ложки
  • Свіжий кріп – 2-3 гілочки

Приготування:

1. Молоко переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та знімаємо.

2. Яйця та сметану змішуємо за допомогою віночка або міксера до однорідності.

3. Яєчно-сметанную суміш потихеньку вливаємо в гаряче молоко, постійно помішуючи.

4. Повертаємо каструлю на вогонь та нагріваємо до слабкого кипіння. Кип’ятити потрібно протягом 5-6 хвилин на малому вогні. Знімаємо з вогню.

5. Кріп моєму, сущим, прибираємо товсті стеблами дрібно рубаємо.

6. Додаємо в каструлю з сирною масою та сироваткою сіль та куркуму, ретельно розмішуємо. Охолоджуємо вміст протягом 20 хвилин до теплого стану.

7. Додаємо в теплу масу кріп.

8. Застилаємо сито кількома шарами марлі. Кидаємо вміст каструлі на сито і чекаємо, поки основна частина сироватки стіче.

9. Збираємо краї марлі та зав’язуємо її у вузол. Підвішуємо вузлик над раковиною на 30-40 хвилин, щоб скла залишилася сироватка.

10. Вузлик із сиром кладемо в невелику ємність і ставимо в холодильник на 5-6 годин для ущільнення сиру. Можна поставити зверху вантаж.

11. Виймаємо сир, акуратно розгортаємо марлю та викладаємо сир на тарілку. Він готовий.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні