Цей сир підкорить і вас, і ваших гостей. Ніжний смак із свіжими нотками зелені та легкою пряністю – від нього просто неможливо відірватися! А готуватися просто та швидко Переконайтеся у цьому самі!
Раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із квасолі.
Інгредієнти:
- Молоко жирне (найкраще домашнє) – 1,5 л
- Сметана 20% жирності – 250 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. ложка
- Куркума мелена – 0,5 ч. ложки
- Свіжий кріп – 2-3 гілочки
Приготування:
1. Молоко переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та знімаємо.
2. Яйця та сметану змішуємо за допомогою віночка або міксера до однорідності.
3. Яєчно-сметанную суміш потихеньку вливаємо в гаряче молоко, постійно помішуючи.
4. Повертаємо каструлю на вогонь та нагріваємо до слабкого кипіння. Кип’ятити потрібно протягом 5-6 хвилин на малому вогні. Знімаємо з вогню.
5. Кріп моєму, сущим, прибираємо товсті стеблами дрібно рубаємо.
6. Додаємо в каструлю з сирною масою та сироваткою сіль та куркуму, ретельно розмішуємо. Охолоджуємо вміст протягом 20 хвилин до теплого стану.
7. Додаємо в теплу масу кріп.
8. Застилаємо сито кількома шарами марлі. Кидаємо вміст каструлі на сито і чекаємо, поки основна частина сироватки стіче.
9. Збираємо краї марлі та зав’язуємо її у вузол. Підвішуємо вузлик над раковиною на 30-40 хвилин, щоб скла залишилася сироватка.
10. Вузлик із сиром кладемо в невелику ємність і ставимо в холодильник на 5-6 годин для ущільнення сиру. Можна поставити зверху вантаж.
11. Виймаємо сир, акуратно розгортаємо марлю та викладаємо сир на тарілку. Він готовий.
Вас також можуть зацікавити новини: