Понеділок, 13 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніший і найшвидший торт без духовки: насолода в кожному шматочку – ідеальний...

Найсмачніший і найшвидший торт без духовки: насолода в кожному шматочку – ідеальний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей торт вам сподобається. Звичайно, його можна спекти в духовці, але ми пропонуємо спробувати інший варіант приготування.

Ароматні та м’які шоколадні коржі зі смачним кремом. Цей торт ваші рідні уплітатимуть за дві щоки.

Рецептом торта «Ліза» поділився кулінарний ресурс “Господинька”.

Раніше ми розповідали, як спекти тістечко “Лінивий Наполеон”.

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 2 курячі яйця;
  • 30 г какао;
  • 100 мл окропу;
  • 130 мл + 2 ст. ложки молока;
  • 400-500 г сметани;
  • 350 ​​г вареного згущеного молока;
  • 70 г шоколаду;
  • 30 г вершкового масла;
  • 50 мл олії;
  • 0,5 ч. ложки оцту;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 150 г цукру;
  • Щіпка солі.

Приготування:

  1. Для створення коржів торта “Ліза” почніть з того, що у великій мисці поєднайте всі сухі компоненти: борошно, розпушувач, цукор, сіль і какао-порошок. В окремій ємності розбийте яйця, додайте 130 мл молока та олію, потім ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
  2. Щоб коржі вийшли пишними та м’якими, в тісто потрібно додати соду, попередньо погасивши її оцтом в окремій мисці.
  3. Тепер акуратно влийте яєчну суміш у сухі інгредієнти та добре перемішайте. Потім додайте гашену оцтом соду і влийте окріп, знову перемішуючи до однорідності.
  4. Щоб спекти коржі без духовки, розігрійте сковороду, трохи змащену олією. Оптимально вибрати сковороду діаметром близько 25-26 см. Розділіть тісто на чотири рівні частини для приготування чотирьох коржів.
  5. Кожен корж готуйте по 10 хвилин з кожного боку, накриваючи сковороду кришкою.
  6. Готові коржі змастіть кремом. Для його приготування збийте варене згущене молоко зі сметаною до отримання однорідної та повітряної маси.
  7. Щоб торт виглядав акуратно, обріжте краї коржів. Рясно змастіть кожен корж кремом і акуратно складіть їх один на одного. Не забудьте залишити частину крему для обмазування боків торта. З коржів, що залишилися, зробіть крихту.
  8. Розтопіть шоколад і вершкове масло, додавши 2 столові ложки молока. Перемішайте глазур і змастіть торт.
  9. Накрийте десерт харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години, щоб коржі добре просочилися кремом.
  10. Після цього обмажте кремом, що залишився, бока торта і присипте його крихтою.

Приємного чаювання!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні