М’ясо по-французьки на сковороді
Для приготування цієї страви краще використовувати фарш: так м’ясо готується швидше і виходить ніжнішим. Це ситна страва, яка підходить і для звичайного сімейного обіду, і для будь-якої урочистості.
М’ясо по-французьки на сковороді з картоплею зручно готувати невеликими порціями.
Інгредієнти:
- фарш (свинина або яловичина) – 500 г,
- цибуля – 2 шт.,
- помідори – 2 шт.,
- картопля – 300 г,
- моцарелла або сулугуні – 100-150 г,
- сметана – 2 столові ложки,
- майонез – 2 столові ложки,
- вершкове масло – 30 г,
- рослинна олія – 50 г,
- сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- М’ясо перемолоти в м’ясорубці разом з однією очищеною цибулею. До фаршу додати сіль, перець та сметану, ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин.
- Почистити картоплю, нарізати кружальцями завтовшки 1 см. Нарізати другу цибулину та помідори півкільцями.
- Змастити сковороду олією, додати вершкове масло. Щільно викласти картоплю на дно сковороди, за бажанням посипати спеціями або травами.
- Перекласти фарш в чистий новий пакет. Обережно притиснути фарш, сформувавши пласт однакової товщини.
- Викласти шар фаршу. Для цього розріжте одну сторону пакета, і тримаючи його знизу, переверніть на картоплю.
- Покрити фарш майонезом, зверху викласти цибулю, а потім помідори.
- Накрити сковороду кришкою і готувати страву на середньому вогні 30 хвилин. Перевірити готовність виделкою або шпажкою.
- Натерти моцарелу або сулугуні і посипати сиром за кілька хвилин до закінчення приготування, щоб він встиг розплавитися.
Читайте також: